top of page
  • Writer's pictureEsa Nuurtamo

Harrastaminen jatkuu etänä


Tilanne koronaviruksen kanssa koettelee tällä hetkellä jokaista meistä. Elämää rajoitetaan rankalla kädellä, eikä ulkona liikkuminen ja harrastaminen enää onnistu tavalliseen tapaan. Harrastusseuroille aika on vaikeaa kun seuran ovet ovat kiinni ja lähiopetus on keskeytetty. On kuitenkin hyvä muistaa, että ihmisillä on edelleenkin saman verran vapaa-aikaa myös karanteenissa eli tarve harrastamiseen ei ole kadonnut – päinvastoin, tylsyys on etenkin lapsilla ja nuorilla kasvava ongelma tilanteen pitkittyessä. Monet seurat ovatkin onnistuneesti siirtyneet tarjoamaan palveluitaan etänä.


Tanssikoulun arki karanteenissa


Lahden Tanssiopistolla uusi tilanne on otettu haasteena vastaan. Kaikki tanssitunnit paikan päällä on peruttu, mutta opettajat on ohjeistettu tekemään videoita sekä muuta etäopetussisältöä ja jakamaan ne oppilaille. "Olemme ohjeistaneet opettajia valmistamaan oppilailleen materiaaleja tunneista. Hobiverissa voi merkitä tunnin läsnäolojen yhteyteen julkiset tuntimuistiinpanot, johon olemme lisänneet etäharjoitteluohjeet", kertoo vastuuopettaja Lahden Tanssiopistolta.

Oppilaat näkevät helposti jokaisen tunnin opetusmateriaalit mobiiliappissa ja voivat harjoitella kotona seuraten kurssin etenemistä. Pyrkimyksenä seuroilla on ollut toiminnan jatkaminen parhaalla mahdollisella tavalla siten, että pitkäjänteinen harrastaminen voi jatkua myös karanteenissa. Eristyksestä huolimatta on tärkeää pitää yhteys harrastukseen hyvänä ja harjoitella kotona, jotta taidot eivät pääse ruostumaan.


Kohti kehittyneempiä etätyökaluja


Hobiver ohjelmassa on jo valmiiksi hyviä työkaluja nopean asiakasviestinnän hoitamiseen ja tekstiviestien sekä sähköpostien käyttö on ollutkin nyt tavallista vilkkaampaa. Olemme huomanneet kriisin myötä myös, että parempia etäopetuksen työkaluja tarvitaan lisää ja asiakkaidemme kanssa keskustellessa on ilmennyt monia tarpeita. Hobiveriin on suunnitteilla viestintäuudistus, jonka myötä ohjelmasta lähetettyihin viesteihin voi suoraan upottaa videoita ja muuta mediaa. Muihin suunnitelmiin kuuluu mm. interaktiivinen ilmoitustaulu ja paremmat arviointityökalut opettajille. Kriisin myötä asiat on priorisoitu uudestaan ja tuotekehitykseen on panostettu täysillä, minkä myötä uusia etätoimintoja aletaan näkemään ohjelmassa jo tällä viikolla.


Mitä seuraavaksi?


Kukaan ei osaa sanoa kestääkö karanteeni kuukauden, kokonaisen vuoden vai jotain siltä väliltä. Kiinasta on jo tosin tullut positiivisia uutisia, että karanteenia on alettu osittain purkamaan. Jatkui tilanne sitten kuinka pitkään tahansa on selvää, että asiat palaavat ennen pitkää normaaliksi ja harrastaminen tulee jatkumaan. Vanhemmille, jotka miettivät lastensa harrastuksia tai niiden mahdollista lopettamista, suosittelemme malttia. Lapsen näkökulmasta on parasta, jos harrastaminen jatkuu mahdollisimman pienin keskeytyksin ja kriisinkin jälkeen samassa paikassa tuttujen ihmisten kanssa. Vaikeasta tilanteesta huolimatta on yritettävä pysyä positiivisina: parhaimmillaan etäopetus mahdollistaa sen että, koko perhe voi harrastaa yhdessä ja viettää laatuaikaa kotona. Yhdessä yhteiskuntana pystymme varmasti kukistamaan tämän näkymättömän vihollisen. Pysykää siis turvassa, noudattakaa ohjeistuksia ja harrastakaa mahdollisimman paljon – etänä.

141 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page