top of page
  • Arno Lehtonen

Arjen helppoutta mobiilisovelluksella

Me Hobiverilla olemme panostaneet siihen, että palvelumme toimii kaikilla laitteilla: kuitenkin mobiilisovellus on palvelustamme vielä puuttunut. Olemme myös huomanneet, että selainversiossa joutuu usein tyytymään kompromisseihin käytettävyyden suhteen palvellessaan sekä älypuhelimen että tietokoneen käyttäjiä.


Todelliset edut mobiilisovelluksesta saadaan silloin, kun ohjelman täytyy kulkea käyttäjän mukana: se taipuu pienelle näytölle paremmin kuin verkkosivu ja sen käyttäjäkokemus tukee kosketusnäytöllisten laitteiden vahvuuksia. Tämä tarve on erityisesti opettajilla ja valmentajilla, joilla voi olla ryhmiä luotsattavanaan monessa eri paikassa. Nyt julkaistu sovelluksemme tuokin palvelumme vielä lähemmäksi opettajien ja valmentajien arkea!


Kuten kaikissa toiminnoissamme, eri käyttäjien muutokset näkyvät muille käyttäjille välittömästi. Näin kaikki pysyvät kartalla siitä, missä toiminnassa mennään ja vältytään erilaisten listojen ja muistiinpanojen hukkaamisen aiheuttamalta harmilta. Lisäksi kaikki tieto on nopeasti saatavilla aina silloin kun sitä tarvitaan.Mobiilisovellus kulkee helposti käyttäjän mukana tunneille. Se on suunniteltu alusta lähtien opettajien ja valmentajien tarpeisiin, näyttäen kaikki tulevat tunnit, harjoitukset ja omat ryhmät kätevästi yhdellä silmäyksellä. Sisäänrakennetusta kalenterista voi tarkastella tulevia päiviä kätevästi.


Läsnäolojen merkkaus on usein työlästä ja paperisten listojen ylläpito hankalaa. Niistä on myös vaikea muodostaa kokonaiskuvaa siitä, ketkä kävivät tunneilla ja kenellä oli mahdollisesti paljon poissaoloja. Työlään yhteenlaskun sijasta me teemme tämän kaiken automaattisesti.

Myös mobiilisovelluksessa läsnäolojen merkkaaminen on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, ja oppilaslistan läpikäynti sekä koko ryhmän läsnäolojen merkkaaminen käykin käden käänteessä. Myös koko historian saa esiin sekä oppilaittain että ryhmittäin jaoteltuna, mikäli sitä haluaa tarkastella tarkemmin.Lisäksi sovellus sisältää myös muita opettajille ja valmentajille tärkeitä toimintoja, kuten osallistujien yhteystiedot. Onko joku poissa tärkeistä harjoituksista? Soitto tai tekstiviesti on yhden napin painalluksen takana. Vai oliko kenties tarve saada oppilaan huoltaja kiinni? Mikäli osallistujan tietoihin on merkattu myös huoltajan yhteystiedot, ne ovat automaattisesti valittavana eikä niitä tarvitse erikseen etsiä.Tulevaisuudessa emme näe älylaitteiden käytön vähentyvän, vaan haluamme tuoda uusia ja parempia ominaisuuksia kaikille käyttäjäryhmille niiden kautta. Emme ole vielä lopettaneet työtä opettajien ominaisuuksien parissa, mutta olemme lisäksi aloittaneet kehitystyön harrastajan omien tietojen tuomiseksi mobiilisovellukseen.


Kiinnostuitko? Pyydä ilmaista demoversiota ja esittelyä kotisivumme chatista. Jos sen sijaan olet jo Hobiverin käyttäjä, lataa sovelluksemme PlayStoresta tai AppStoresta!114 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


elina.kivimaki
Aug 14, 2023

Loppukäyttäjälle mobiilisovellus on hankala, lähes käyttökelvoton, kun se ei pidä käyttäjää kirjautuneena vaan kirjautuminen pitää tehdä joka kerta erikseen.

Like
bottom of page